algemeen, seizoen 10

Zondag 12 febr.: Klaas Dijkhoff en Henny Huisman bij Spraakvermaak.

03-02-2017

Veiligheid, vluchtelingen, veilig verkeer, verhalen van vroeger, verrassende muziek, vrolijke quizzers, volop variatie dus op 12 febr. in de 61e editie van zondagmiddagcafé Spraakvermaak. En bij deze onderwerpen horen aansprekende gasten: staatssecretaris Klaas Dijkhoff, TV-icoon Henny Huisman, Christophe van der Maat, Roel Schreinemachers, Charlotte Woudenberg en Femke Bisschop, Eus Roovers, Teun van de Steenoven en Mardi van Groesen en haar band Down to Eleven.

Zondag 12 februari, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. 

Aanvang: 14.30 uur, zaal open: 13.30 uur

Vanaf 13.00 uur zijn ook nieuwe seizoenkaarten te koop. Prijs € 17,50

Veiligheid en vluchtelingen
VVD-Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie zit op 12 febr. aan tafel bij presentator Dik van Beest. Dijkhoff wordt door vriend en vijand geroemd om zijn aanpak van het vluchtelingenprobleem. De parlementaire pers koos hem eind 2015 tot politicus van het jaar. Nieuwe roem vergaarde hij de afgelopen weken op een geheel ander terrein: als winnaar van de NPO-Quiz De Slimste Mens. Een nieuw kabinet zonder VVD is na de verkiezingen van 15 maart haast ondenkbaar en de vraag is dan ook wat zijn politieke ambities zijn. Kolfje naar de hand van Dik van Beest en gastpresentator Roel Schreinemachers. Roel is politiek verslaggever bij RTL Nieuws, werkte eerder bij BNR Nieuwsradio en is dus gewend om met politici om te gaan.

Verhalen van vroeger
Henny Huisman startte als popmuzikant en ontwikkelde zich in zijn lange carrière tot een veelzijdig presentator. Ook is hij de bedenker achter de succesformules van een aantal televisieprogramma’s. Henny omschrijft zichzelf als ‘een bevlogen iemand, een creatief vriendelijke en mopperende, zenuwachtige televisiemaker.’ Het wordt een programma-onderdeel vol nostalgie met verhalen van vroeger (en nu).

 

 

Veilig verkeer
Brabantse provinciebestuurder Christophe van der Maat (ook VVD) zit in de stoel bij Tim en Arjen. Als gedeputeerde heeft de jeugdige Bredanaar ‘Mobiliteit en Samenwerking’ in zijn pakket. Christophe gaf vorig jaar het startschot voor de campagne ‘Ogen op de weg’. Hij vraagt weggebruikers te beloven om hun smartphone in het verkeer te negeren. Logische vraag: is het bellen, appen, sms’en en mailen tijdens het rijden al minder geworden en is het daardoor een beetje veiliger geworden op de Brabantse wegen?

Voetbalpraatcafé
Eus Roovers is de vaste columnist van voetbalpraatcafé Bier & Ballen in De Bommel in Breda. Hij is ook schrijver van kinderboeken en op 12 febr. maakt Eus een uitstapje naar Spraakvermaak. Teun van de Steenoven uit Lage Zwaluwe is het nieuwe raadslid in Drimmelen voor het CAB. Teun neemt het stokje over van Koos Praat. Mirjam Schrauwen, Petra Kimmel en Theo den Exter volgden op 21 jan. de sponsortocht van Tomas Toonders tijdens zijn zgn. Koude Kilometers. Hij liep in zijn ondergoed van Wagenberg naar de Grote Markt in Breda. Een deel van de opbrengst gaat naar een project van Focus on Education, van Jacques en Marijke den Ridder uit Terheijden. Meer specifiek: een project voor Dalit meisjes, de laagste en armste groep in de Indiase samenleving.

Band van MardiVrolijke tennisquiz
Charlotte Woudenberg en Femke Bisschop van tennisvereniging Ruitersvaart uit Terheijden spelen samen de Tennisquiz. Femke, preventie-assistente bij DentConnect, begon al op haar 5e met tennissen. Charlotte is lerares op de Stuifhoek in Made en tennist vanaf haar 8e. De van oorsprong Wagenbergse Mardi van Groesen speelt een aantal akoestische nummers met haar coverband Down to Eleven. Mardi en haar band doen deze weken mee aan The Clash of the Coverbands, waarin ze de locatiefinale al hebben gehaald.

Volop seizoenkaarten
Nieuwe seizoenkaarten (€ 17,50 per stuk) zijn via de kop rechts bovenaan de startpagina te bestellen, waarbij de 25e besteller 2 gratis seizoenkaarten wint. In de gemeente Drimmelen worden de kaarten (zonder extra kosten) thuisbezorgd. Wilt u seizoenkaarten liever niet bestellen via de site? Geen probleem, op

12 februari en op 12 maart zijn bij de ingang de kaarten ook te koop.Zondag 12 februari: Spraakvermaak aflevering 61, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.

Zaal open om 13.30 uur, om 14.30 uur klinkt de openingstune en opent Dik van Beest het programma. Rond 16.45 uur zingt Mix het Spraakvermaakslotlied.