algemeen

Jan Slagter en Guido Weijers bij Spraakvermaak.

24-02-2018

Spraakvermaak sluit op zondag 11 maart het seizoen in stijl af. Op het affiche staan de namen van Jan Slagter, directeur omroep MAX, cabaretier Guido Weijers, burgemeester Gert de Kok en Carla van Loon, voormalig presentatrice van Omroep Brabant.  Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht komen ook de fractievoorzitters van de  politieke partijen uit de gemeente Drimmelen naar Ons Thuis.

MAX.

Omroepbaas Jan Slagter  had het 4 jaar geleden duidelijk naar zijn zin bij Spraakvermaak en beloofde nog een keertje terug te komen om weer wat bij te praten. Marketingman Slagter heeft een neus voor afdankertjes van andere omroepverenigingen, voorziet ze van een nieuw laagje verf en presenteert ze vervolgens succesvol als MAX-programma. Jan Slagter is ook de initiatiefnemer van het Ben Oude NijHuis in Rotterdam, een kleinschalige woonvorm voor gezonde senioren en voor mensen met een (lichte) zorgvraag of dementie. Hij wil laten zien dat het mogelijk is om goede verpleeghuiszorg te bieden voor het geld dat de overheid er elk jaar voor betaalt.

Oudejaarsconference.

“Leven is makkelijker dan je denkt, maar moeilijker als je denkt”, een van de quotes op de website van cabaretier Guido Weijers (foto Loens Media). Het tekent de man die al een aantal jaren de  oudejaarsconference verzorgt, eerst bij SBS6, de laatste jaren bij RTL4. Guido Weijers, Bredanaar en fanatiek NAC-supporter, is een overtuigd vegetariër en eet vlees noch vis. Iedereen mag geloven wat hij wil en Guido gelooft in Darwin. Naast zijn theaterprogramma’s is hij een druk met van alles en nog wat: hij fotografeert, reist, duikt, doet aan fitness, schrijft en fietst.

Gemeenteraadsverkiezingen.

Op woensdag  21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en als voorbereiding hierop sturen de politieke partijen uit de gemeente Drimmelen hun lijsttrekker naar Spraakvermaak: Harry Bakker (LHB), Tim Simons (VVD), Jürgen Vissers  (Groen Drimmelen) Riekje van Vugt (CDA), Teun van de Steenoven (CAB), Gijs Broeders (Gemeentebelangen) en Hanneke de Bruijne (PvdA). Tussen 13.30 en 14.30 uur organiseren we al een voorverkiezing. U kunt bij binnenkomst stemmen op een van deze 7 partijen,  in de loop van het programma maken we de uitslag bekend. Hoe gaat de nieuwe gemeenteraad er uit zien volgens de bezoekers van Spraakvermaak?

Column.

Burgemeester Gert de Kok koos dit seizoen de slotaflevering uit voor zijn jaarlijkse column. Gastpresentator Carla van Loon heeft een bureau voor coaching, relatietherapie en training  en ze is als gespreksleider in te zetten bij congressen en seminars.  Mirjam Schrauwen vult ‘De Hort Op met Mirjam’ deze keer heel anders in. Hoe? U ziet het op 11 maart. Charlotte Ruijtenberg uit Made verzorgt de muzikale onderdelen

Nieuwe seizoenkaarten.

Ook op 11 maart verkopen we nieuwe seizoenkaarten. Thecla den Exter en Jopie van Oosterhout zitten bij de ingang met een stapel seizoenkaarten 2018/2019. De prijs is niet gewijzigd, een kaart voor het nieuwe seizoen kost wederom € 17,50 en daarmee kunt u van oktober t/m maart 6 keer naar Ons Thuis voor een bijzonder aangename zondagmiddag. Ook de prijs van een los kaartje blijft hetzelfde: € 3,50. Bestellen via deze site kan ook. Klik rechts op de afbeelding van de seizoenkaart en route naar een nieuwe kaart wordt in gang gezet. In de gemeente Drimmelen worden de kaarten gratis thuis bezorgd.

Praktische informatie.

Zondag 11 maart : Spraakvermaak aflevering 68, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Zaal open om 13.30 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café. In de gang naar de Franse zaal is tussen 13.30 en 14.30 uur het Spraakvermaak-stembureau geopend. Dik van Beest start om 14.30 uur met het programma, rond 16.30 uur sluit Mix het 11e seizoen af met het Spraakvermaakslotlied.