seizoen 5, spraakvermaak

Goed vijfde seizoen van Spraakvermaak

18-06-2012

Het vijfde seizoen van Spraakvermaak ligt inmiddels al weer even achter ons en het zesde laat nog even op zich wachten.

Intussen kijkt het team van Spraakvermaak terug op een goed seizoen. De eerste aflevering, met als hoofdgast oud-minister Ronald Plasterk was een prachtige opening van het seizoen. Als klap op de vuurpijl kreeg presentator Dik van Beest een Koninklijke Onderscheiding, onder meer voor zijn activiteiten voor Spraakvermaak.

In november stond Spraakvermaak voor een groot deel in het teken van Sovak. Vooraf werd de film ‘Ik ben Thomas en ik ga dood’ vertoond, met een inleiding van de Terheijdense ds. Bert Fockens, die ook in de film speelt. Directeur Heleen Griffioen van Sovak schoof aan en hoofdgast Frits Barend kreeg de zaal stil met zijn verhaal over de Tweede Wereldoorlog.

In december had Spraakvermaak een ondernemend karakter, met Aad Ouborg, voorheen van Princess, als hoofdgast. Ook burgemeester Peter van der Velden zat aan tafel en vertelde over de toekomst van Breda en de regio.

Het nieuwe jaar begon ook op de ondernemende toer: voorzitter Jos Koniuszek van de Bredase ondernemersvereniging gaf zijn visie op de toekomst van de detailhandel in steden en dorpen. Hoofdgast deze keer was Franska Stuy, hoofdredacteur van Libelle en woonachtig in Lage Zwaluwe. Zij weet precies waarom mannen zo vaak haar blad lezen.

Het PvdA-Tweede Kamerlid Jeroen de Lange, geboren en getogen in Breda, vertelde in februari over zijn tijd in allerlei ontwikkelingslanden en voorspelde al het aftreden van Job Cohen. De andere gast deze keer was journalist Jan Tromp, die vooral over zijn gesprekken met wijlen prins Bernhard vertelde.

In maart was het heel behoorlijk weer op de tweede zondag van de maand, maar ANWB-directeur Guido van Woerkom en CDA-voorzitter Ruth Peetoom zorgden voor een volle bak bij Ons Thuis.

De laatste aflevering van het seizoen ten slotte stond in het teken van het afscheid van Johan van der Vlist. Verder kwam de politieke situatie in de gemeente aan bod, nu het college was gevallen en sprak oud-Opzij-hoofdrecteur Cisca Dresselhuys over emancipatie en ouder worden.

Dat alles aangevuld met vrolijke, maar ook serieuze columns, bijzondere muziek en ontspannen quizzen, maakt dat het Spraakvermaakteam weet dat het op de juiste weg zit en al voorzichtig bezig is met de voorbereidingen voor het zesde seizoen. Dat zal er, met het wegvallen van vaste columnist Johan van der Vlist, iets anders uit komen te zien. De redactie denkt echter er een leuke rubriek voor in de plaats te hebben bedacht.

De seizoenkaarten voor het komende seizoen zijn inmiddels nagenoeg uitverkocht. Dat betekent dat we ook dan weer op volle zalen kunnen rekenen.

De eerste Spraakvermaak van het nieuwe seizoen is op 14 oktober.

seizoen 5 Spraakvermaak