Gastenboek

Na afloop van elke Spraakvermaak vragen we onze gasten om ons gastenboek te tekenen. Hieronder een selectie van de reacties van voorgaande edities.

Dré Broeken

voorzitter Stichting Sociaal Cultureel Centrum De Bernardus Gast: 10/03/2024 “Gisteren (9 maart 2024) om deze tijd wist ik nog niet dat ik hier zou zitten en was de opening van de Bernardus nog aan het vieren. Wat leuk om in deze ambiance ons verhaal te mogen delen met de hele gemeente. Dank voor de uitnodiging en iedereen tot ziens in De Bernardus.”

Michel Baars

medeoprichter In the Middle Of Our Street, oprichter New Horizon Urban Mining Gast: 10/03/2024 “Ontzettend leuk om als trotse Brabander aan deze middag een bijdrage te leveren. Ik was verrast door de aantallen in de zaal en hun enthousiasme. Hopelijk heb ik wat kennis kunnen delen over duurzaamheid en circulaire economie, want we hebben iedereen nodig om de transitie vorm te geven naar dit nieuwe economische model.”

Rianne Donders-de Leest

Waarnemend burgemeester Maashorst Gast: 10/03/2024 “Wat een inspirerende middag, leuk weerzien, vrolijkheid en leuke muziek! Ik was verrast, ga zo door en tot ziens!”

Prabath Nanayakkara,

Hoogleraar acute interne geneeskunde aan het UMC Utrecht en internist in Amsterdam Gast: 04/02/2024 “Wat een gastvrijheid, wat een gezelligheid, 32 jaar geleden als vluchteling, nu als hoogleraar. Wat voelt het goed om thuis te zijn: geweldige thuiskomst.”

Martijn Hagens

CEO van Vattenfall Nederland Gast: 04/02/2024 “Dank voor de uitnodiging. Mooi om te zien met hoeveel enthousiasme jullie een heel divers programma maken, met scherpte, humor en toegankelijk. Veel plezier met alle komende afleveringen. Hartelijke groet, Martijn.”

Gerdi Verbeet

Voormalig voorzitter Tweede Kamer Gast: 4/02/2024 “Wat een heerlijke middag! Inspirerende mensen, enthousiast publiek. Veel gelachen en geleerd! Veel dank voor deze tweede kans en wellicht tot ziens!”

Rob van Bavel

Stripuitgever Gast: 14/01/2024 “Dank je wel voor de geweldige Brabantse middag. Mooie verhalen en veel afwisseling. Mag zeker een keer verstript worden.”

Johan de Vos

KHW Breda Gast: 14/01/2024 "Dank je wel voor de uitnodiging voor deze leuke middag en dit leuke programma. Blijf vooral zo doorgaan, want het is heel leuk om op deze manier je verhaal te mogen doen!”

Renzo Veenstra

Hoofdredacteur Omroep Brabant Gast: 14/01/2024 “Een plek waar met ruimte en aandacht voor de gasten wordt gesproken, met een publiek dat oprecht luistert. Waar vind je nog zoveel oprechtheid? Super!”

Hilda Vliegenthart

Directeur Nieuwe Veste Gast: 10/12/2023 Wat een mooi podium heb ik gekregen om de activiteiten van Nieuwe Veste in het licht te zetten bij Spraakvermaak! En wat een lieve mensen allemaal van de redactie. Bedankt voor de uitnodiging! En veel sterkte en liefs voor jullie redactielid dat nu zoveel verdriet heeft.

Willem van Hooijdonk

Perswoordvoerder politie Zeeland-West-Brabant Gast: 10/12/2023 Wat een belevenis om ruim een half uur geïnterviewd te worden over mijn 46-jarige politieloopbaan. Heel veel zaken kwamen voorbij met ook aandacht voor het thuisfront. Zo belangrijk. Dank voor de geweldige ontvangst en ambiance.

Jan Slagter

Directeur en presentator Omroep MAX Gast: 10/12/2023 Helaas, het is 16.41 uur en nog geen worstenbroodje of bitterbal. Bedankt voor de fantastische ontvangst en het mooie gesprek met een lach en een traan! MAX blijft sponsor.

Joris Rasenberg

Zanger, gitarist, tekstschrijver en muziekproducent Gast: 05/11/2023 Bedankt weer voor het warme bad waar je als gast terecht komt bij Spraakvermaak. Voor Jens Huigen en voor mij was het nog extra bijzonder, omdat dit de eerste keer was dat we samen op het podium stonden. Heel veel succes met de komende uitzendingen. Jullie hebben een programma om te koesteren. Het was mooi om weer even naar de roots terug te keren. Veel dank en houdoe!

Gianni Romme

Voormalig langebaanschaatser, nu locatiemanager van IJsbaan Breda en zwembad . Gast: 05/11/2023 In Spraakvermaak nummer 100 deelnemen is een eer. Mooi om het publiek te kunnen vertellen hoe ik het schaatsen in Brabant wil stimuleren en motiveren. Schaatsen is mijn passie en ik wil graag iedereen in Brabant de mogelijkheid geven om te komen schaatsen. De kunstijsbaan in Breda is de accomodatie om dat te doen.

Simone Weimans

Presentator NOS Nieuws Gast: 05/11/2023 Enorm genoten van de talkshow. Doet niet onder voor een Hilversumse uitzending. Heel veel succes en op naar de 200e Spraakvermaak.

Herman van der Zandt

Journalist en presentator Gast: 05/11/2023 Heel slim om meteen na afloop een reactie te vragen. Want dan zit de gast nog volop in het warme bad, want dat was het, een eer om in de 100e te zitten. Ooit hoop ik nog het presentatorschap van Spraakvermaak te bereiken. Ik blijf proberen. Groet + van harte! Houdoe, Herman

Boy Scholtze

Burgemeester Boy Scholtze Gast: 08/10/2023 De opening van een heel bijzonder seizoen van Spraakvermaak en dan ook nog mijn eerste column. Wat een feest en wat een voorrecht. Zoals ik al zei: als burgemeester van de allermooiste gemeente van Noord-Brabant ben ik er supertrots op dat wij de allerleukste zondagmiddagshow van het land in huis hebben. Chapeau!

Sjoerd Mossou

Sjoerd Mossou, voetbaljournalist Gast: 08/10/2023 Heerlijke middag gehad in Terheijden. Mooie mix van inhoudelijke discussies en vrolijke insteek. Heel veel geluk bij de komende edities, op naar de 100e!

Han Bouwmeester

Han Bouwmeester, hoogleraar militair-operationele wetenschappen bij de Nederlandse Defensie Academie Gast: 08/10/2023 Heel vereerd met de uitnodiging voor Spraakvermaak. Pittige vragen, maar daaruit ontstaat een mooie discussie. Dit was aflevering 99, op naar de volgende 100 !!!

Conny Helder

Conny Helder (VVD), minister voor Langdurige Zorg en Sport Gast: 08/10/2023 Heel veel dank voor de uitnodiging en wat een mooie Brabantse sfeer. Informerend en recht voor zijn raap! En dat is belangrijk, omdat we elkaar zo beter kunnen begrijpen en van elkaar leren. Bijna 100 afleveringen, echt top!

Tim Simons

Gastpresentator Gast: 12/03/2023 Hopelijk mag ik bij de nieuwe presentatoren nog eens langskomen! Bedankt aan al die toppers die dit mogelijk maken in onze gemeente.

Andy Marcelissen

Columnist Gast: 12/03/2023 12 maart 2023, Spraakvermaak. Voor de vijfde keer aanwezig bij deze talkshow. Blijft leuk! Laatste keer Dik van Beest. Bedankt Dik.

Freek Staps

Hoofdredacteur ANP Gast: 12/03/2023 Spraakvermaak bespreekt het nieuws, het verhaal van de dag, wat ons allemaal bezighoudt. Een mooiere manier om mensen samen te brengen ken ik niet.

Vera Bergkamp

Voorzitter Tweede Kamer Gast: 12/03/2023 Bedankt dat ik juist vandaag aanwezig mocht zijn. Ik ben een fan van Spraakvermaak. Wat een fantastisch concept. Al het goeds voor de toekomst!

Peter Schouten

Advocaat Gast: 12/03/2023 Het voelde heel erg veilig met al die mooie mensen in Terheijden.

Laurens Dassen

Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van de politieke partij Volt Gast: 12/02/2023 Een prachtige locatie, vrolijk publiek, dynamisch programma en mooi stevig gesprek! Het was een genoegen om Europa naar Terheijden te brengen en met veel vermaak daarover te spreken. Wens jullie veel succes en plezier met dit mooie concept! Op naar de 100e aflevering. Tot een volgende keer.

Rosa Jansen

Voorzitter Raad van Bestuur Slachtofferhulp Nederland Gast: 12/02/2023 Bijzonder om te gast te mogen zijn. Ik hoop dat ik ook hier Slachtofferhulp Nederland weer onder de aandacht heb gebracht. Wij zijn er, weet ons te vinden.

Klaas Dijkhoff

Oud politicus, ondernemer en fan van PSV Gast: 12/02/2023 Het was weer een mooi samenzijn met snelle scherpe vragen. Veel succes en op naar de 100ste. Groet.

Boy Scholtze

Burgemeester Gemeente Drimmelen Gast: 08/01/2023 Al voordat ik geïnstalleerd werd als burgemeester van Drimmelen had ik veel positieve verhalen gehoord over Spraakvermaak, waardoor ik enorm nieuwsgierig was naar dit concept. En mijn verwachtingen zijn overtroffen! Enorm leuk om te gast te mogen zijn in mijn eerste periode, ik hoop nog vaak terug te komen. Ga zo door en tot snel!

Caroline van der Plas

Tweede kamerlid en fractievoorzitter BBB Gast: 08/01/2023 Wat een ontzettend leuk concept. Heel erg leuk om hier aan mee te mogen doen! Succes!

Wilma Borgman

Politiek verslaggever NOS en auteur Gast: 08/01/2023 Wat een interessante en onderhoudende middag heb ik gehad. Jullie doen de naam van jullie evenement eer aan!

Ron Fresen

Voormalig verslaggever NOS en auteur Gast: 08/01/2023 Een hele diepe buiging voor wat jullie op zondagmiddag op een grijze januari dag weten neer te zetten. Begrijp goed waarom Drimmelen ervoor uitloopt.

Walter van de Calseyde

Gastpresentator Gast: 11/12/2022 Enorm eervol en leuk om deze prominente en hoogst verantwoordelijke rol te mogen vervullen. Alvast voor 2023: alle goeds en blijf heel!

Gert de Kok

(aftredend) Burgemeester gemeente Drimmelen Gast: 11/12/2022 Spraakvermaak is een van de parels in de gemeente Drimmelen. Reden voor Nanda en mij om regelmatig voor terug te keren.

Christ Klep

Militair-historicus en allround liefhebber van geschiedenis en internationale betrekkingen Gast: 11/12/2022 “knalt het, bel Klep”. Het knalde vandaag geweldig. Tot de volgende keer!

Lucille Werner

Tweede Kamerlid CDA Gast: 11/12/2022 Het was super gezellig, leuk en goed! Hoop tot een volgende keer.

Henk van Ingen

Gastpresentator Gast: 13/11/2022 Wat is en blijft het toch een feest om als gastpresentator aanwezig te mogen zijn bij Spraakvermaak. En de gasten logen er niet om deze editie: Fidan Ekiz, Saskia Belleman en Gerard van Maasakkers. Boeiende gesprekken en mooi te horen dat Fidan Ekiz jaloers is op de tijd en ruimte die er is om interviewkandidaten door te zagen. Deze formule staat al vijftien jaar als een huis en ik hoop dat er nog velen afleveringen zullen volgen.

Theo van Duren

columnist Gast: 13/11/2022 En wederom was het de reis vanuit Ravenstein meer dan waard! Wat ’n sfeer! Wat ’n gasten! Wat ’n publiek! Tot volgende keer!

Gerard van Maasakkers

Zanger Gast: 13/11/2022 Zo fijn om hier te zijn, zoveel aandacht, zoveel lichtheid, zoveel diepgang Zoveel dank!

Fidan Ekiz

presentatrice en journalist Gast: 13/11/2022 Dit moet op tv! De leukste show waar ik in tijden te gast ben geweest. Buikpijn van het lachen, prachtige gesprekken, mooie muziek, heerlijke sfeer. Bedankt voor jullie gastvrijheid. Ik hoop dat mijn kat nog leeft.

Saskia Belleman

verslaggever en misdaadjournalist Gast: 13/11/2022 Wat een leuk gesprek en wat een geïnteresseerd publiek. Ondanks dat ik nooit vrolijke verhalen kan vertellen. Dank voor de uitnodiging!

Sophie Hermans

Fractievoorzitter VVD Gast: 09/10/2022 Een onrustige wereld, maar vanmiddag in Terheijden een goed gesprek over de toekomst. Én natuurlijk over de politiek: Graag tot een volgende keer!

Marjan Minnesma

Milieu-activiste en directeur van de Stichting Urgenda Gast: 09/10/2022 Een mooie en vermakelijke middag en een mooie kans om iets over Urgenda en duurzaamheid te vertellen. Nog veel mooie middagen gewenst!

Wierd Duk

Historicus, journalist en auteur Gast: 09/10/2022 Veel dank voor de uitnodiging! Erg leuk, zo’n volle zaal en een geïnteresseerd publiek. Wellicht tot een volgende keer!

Ton Lokhoff

Assisistent trainer NAC Breda Gast: 09/10/2022 Heel mooi om bij Spraakvermaak te zijn geweest. Volle zaal en mooi publiek. Mooie en “kritische” vragen. Hoop wat bijgedragen te hebben over onze club NAC Breda. Bedankt en veel succes.

Frans Timmermans

EU-commissaris Gast: 13/03/2022 Het was weer gezellig bij jullie! En de volgende keer kom ik zonder oorlog!

Cor Smits

Gemeentesecretaris Gast: 13/03/2022 Het blijft voor mij thuiskomen. Leuk en vereerd dat ik weer mocht meewerken in een uitzending van jullie fantastische show.

Anna Gimbrère

Wetenschapsjournalist Gast: 13/03/2022 Wat een mooi concept, Spraakvermaak. Bijzonder om te zien dat een grote groep vrijwilligers de gemeenschap zo weet te verbinden! Leuk om te gast te mogen zijn

Andy Marcelissen

Cabaretier Gast: 13/03/2022 Leuk om er weer bij te mogen zijn. Voor de derde keer al weer. De eerste keer in De Gouden Leeuw. Voor het eerst sinds lange tijd ook weer met publiek. De organisatie is gelukkig nog onverminderd goed. Complimenten! Ik kijk al weer uit naar de vierde keer.

Jort Kelder

Journalist/presentator Gast: 06/02/2022 Iets te snel gereden, dus ik kon het HELE programma meemaken. Overziend, maar ik zou het tempo verhogen, iets meer spektakel in debat. Doets is een heldin en professor Frissen spreekt zeer heldere taal waar Nederland behoefte aan heeft

Elske Doets

Ondernemer Gast: 06/02/2022 Mooi om in dit liberale bolwerk mijn verhaal & drijfveren te mogen delen. Hartelijk dank

Paul Frissen

Hoogleraar bestuurskunde Gast: 06/02/2022 Vermaak met spraak: een geweldige formule. Dank voor de gastvrijheid

Ab Osterhaus

Viroloog Gast: 09/01/22 Het was een groot genoegen om aan deze praatshow mee te doen: zoveel enthousiaste mensen!!

Paul Depla

Burgemeester van Breda Gast: 09/01/22 Voor de derde keer bij Spraakvermaak. Anders dan anders maar dat geldt voor veel zaken in deze tijd. We zullen moeten kijken naar wat wel kan. Zo houden wij de spirit vast. Spirit die nodig is om door deze moeilijke tijd heen te komen.

Thijs Verhees

Directeur Voedselbank Breda Gast: 09/01/22 Geweldig dat wij als voedselbank de gelegenheid hebben gekregen om ons werk onder de aandacht te brengen. Bedankt voor het kritische maar vooral betrokken interview.

Walter van de Calseyde

Schrijver/columnist Gast: 09/01/22 Zelfs voor een klein livepubliek is het heerlijk om te mogen optreden bij Spraakvermaak. Hopelijk gaat dit festijn eeuwig door.

Peter Hein van Mulligen

Hoofdeconoom CBS Gast: 12/12/2021 Veel dank voor de uitnodiging. Het was een warm bad en een topprogramma!

Shakib Sana

Huisarts Gast: 12/12/2021 Geweldig om hier in Brabant terug te komen. Een eer voor mij om als gast over mijn werk en men passie te hebben. Gastvrij en een warme organisatie. Mooi. Dank!

Rob Trommelen

Artiestenboeker Mojo Gast: 12/12/2021 Ik ben erg trots jullie gast te mogen zijn geweest! Leuke ervaring zo om de hoek!

Theo van Duren

Cabaretier Gast: 12/12/2021 Met plezier weer afgereisd naar Terheijden. Verlang wel erg naar een stampvolle zaal!

Angela de Jong

Tv-recensent Gast: 14/11/2021 Onthaald worden door een drumband én een presentator die in Op1 niet zou misstaan: wat wil een mens nog meer op zondagmiddag? Om Barry Stevens te citeren: vooral doorgaan!

Bart Chabot

Schrijver/dichter/theatermaker Gast: 14/11/2021 Biedoebiewah Biewahbiedoe Biedoebiewaah

Anne-Marie Fokkens

Presentator/producent Gast: 14/11/2021 Wat een variatie & gezelligheid in Terheijden. Dank!

Hans van Vliet

Oud-commandant Leger des Heils Gast: 14/11/2021 Mensen ontmoeten is altijd weer boeiend. Oprecht omzien naar de ander is een missie, die nooit stopt. God dienen is mensen dienen en mensen dienen is God dienen!

Albert Verlinde

Theaterproducent/televisiemaker Gast: 10/10/2021 Wat een feest om hier te zijn. Met zoveel publiek. Net zoals in de politiek is het lokaal zéker net zo leuk als nationaal.

Mattijs Manders

Directeur NAC Breda Gast: 10/10/2021 Wat een leuke ervaring om gast te mogen zijn bij Spraakvermaak. Leuk om samen een interessante middag te maken.

Ina Adema

Commissaris van de Koning Gast: 10/10/2021 Heel erg leuk om hier te gast te zijn. De roem van Spraakvermaak was mij al bekend maar nu kan ik er in positieve zin over meepraten. Een groot compliment voor de organisatie!

Marion Koopmans

Virologe/lid OMT Gast: 14/03/2021 In “Treijen” zei mijn man, wie kent het niet. Dank voor de uitnodiging in jullie bijzondere programma. Ik hoop dat jullie snel weer live kunnen.

Twan Huys

Journalist/presentator Gast: 14/03/2021 Geweldig bedankt voor jullie uitnodiging in Spraakvermaak. Het was een groot genoegen om na Buitenhof bij jullie aan te schuiven.

Marco van den Bosch

Directeur PAL-V, vliegende auto Gast: 14/03/2021 Dank voor de enthousiaste ontvangst. Heel mooi om hier bij Spraakvermaak, aan de regio iets van onze Vliegende auto te laten zien. Ben benieuwd welke kleur Dik gaat kiezen.

Christel de Laat

Cabaretière Gast: 14/03/2021 Was weer een heerlijke sfeer. Fijn dat ik mijn mening mocht geven over kussen. Kei bedankt!

Paul Smits

Ondernemer/waterstofpionier Gast: 07/02/2021 Dank. Een heel leuk interview, ik hoop alleen dat ik niet te veel vertelde. Complimenten aan Spraakvermaak voor deze ommezwaai naar digitaal.

Jaap Korteweg

Vegetarische slager Gast: 07/02/2021 Prachtig initiatief!!!! Humor en inhoud. De beste combi.

Birgit Verhoeven

Journalist/presentator Gast: 07/02/2021 Een hele leuke club mensen en lekkere bitterballen, ook al waren ze vegetarisch

Sigrid Kaag

Fractieleider D66 Gast: 07/02/2021 Het was een eer en een plezier om bij Spraakvermaak te gast te zijn. Het gure weer heeft ons veroordeeld tot een online ontmoeting, maar dat heeft niets afgedaan aan de sportieve gezelligheid. Volgende keer ben ik graag op locatie in Terheijden!

Renske Leijten

Tweede Kamerlid SP Gast: 10/01/2021 Leuk om hier te zijn! Goede scherpe ondervraging; zoals het hoort. De volgende keer Rutte over de knie!

Theo van Duren

Columnist Gast: 10/01/2021 Het is behelpen zonder dat fantastische en luidruchtige publiek in Terheijden. Het was leuk, maar… Volgend jaar beter!

Charles Groenhuijsen

Journalist/presentator Gast: 10/01/2021 Wat een voorrecht om hier weer te zijn. Volgende keer hopelijk weer in een stampvolle zaal. Keep Hope Alive!

Attje Kuiken

Tweede Kamerlid PvdA Gast: 13/12/2020 Wat ontzettend leuk en eervol om weer bij Spraakvermaak aanwezig te mogen zijn. Altijd onder de indruk van jullie goede organisatie. Veel dank en ik hoop dat wij snel weer normale uitzendingenkunnen volgen na coronatijd. Hartelijke groet.

Joke Bruijs

Zangeres/cabaretiëre Gast: 13/12/2020 Het was een heerlijk samenzijn! Veel plezier in jullie nieuwe onderkomen! Heel veel lieve groeten.

Kathleen van Gorp

Eigenares Ons Thuis Gast: 13/12/2020 Lieve Spraakvermakersteam, het was al die jaren een echt feest om jullie bij ‘Ons Thuis’ te hebben. Het gaat jullie allemaal goed, en dit is geen afscheid, maar een nieuw begin. Liefs Kathleen.

Ad van Kuyck

Geestelijk verzorger Gast: 13/12/2020 Was weer goed om ‘bij jullie’ thuis te zijn, goed dat verschillende visies respectvol aan bod kwamen. Groet en succes verder met Spraakvermaak.

Andries Hofman

executive Vice-President Manufacturing bij ASML Gast: 8/11/2020 Een vertrouwde en ontspannen sfeer. Goed georganiseerd, coronaproof. Fijn dat ik een en ander over ASML mocht vertellen!

Saskia van Dun

Directievoorzitter Rabobank Amstreek Gast: 8/11/2020 Dit was leuk om te doen hoor! Ik kom graag nog eens en volg jullie programma met belangstelling. Dank daarvoor!

Frits Barend

Journalist/presentator Gast: 8/11/2020 Was een genoegen weer gast te mogen zijn, mooie setting, was missen Ajax waard

Anita Witzier

Presentatrice Gast: 8/11/2020 Wat fijn dat ik eindelijk aan de Spraakvermaaktafel kon aanschuiven. Fijne mensen, fijne sfeer, graag tot een volgende keer!

Jan Kluytmans

microbioloog/lid OMT Gast: 11/10/2020 Heel fijn om in ‘Spraakvermaak’ mijn verhaal te doen. Ontspannen sfeer en een publiek waar je blij van wordt. Het leven is goed in het Brabantse Land.

Willem van Hooijdonk

politiewoordvoerder Gast: 11/10/2020 Een geweldige ontvangst, een professionele organisatie. Ondanks de corona perikelen. Dank voor de geïnteresseerde vragen, kon mijzelf blijven.

Jan Terlouw

oud-politicus Gast: 11/10/2020 En toch slaagden jullie er weer in er iets van te maken, ondanks corona.

Gert de Kok

burgemeester/columnist Gast: 11/10/2020 Het was bijzonder Spraakvermaak te openen een column uit te spreken in coronatijd. Het lijkt mij dat deze editie veilig is georganiseerd. Daarvoor mijn complimenten. Blijf Spraakvermaak organiseren. De mensen snakken naar contact en verpozing.

Theo van Duren

columnist Gast: 8-03-2020 Ook voor de tiende keer ’n feest om in Terheijden te zijn. Mocht er ooit een verzoek komen om te worden geannexeerd door het Land van Ravenstein, dan zal daar welwillend op worden gereageerd. Hulde aan alle medewerkers van Spraakvermaak en leve de vrijstaat!

Tom-Jan Meeus

politiek commentator NRC Gast: 8-03-2020 De beste show van het Zuiden!

Kees Rijvers

oud-voetbalinternational/oud-(bonds)coach Gast: 8-03-2020 Veel te kort. Voor mijn gevoel was ik pas aan het begin van mijn verhaal. Ik voelde me op mijn gemak, het was heel aangenaam. Jammer dat niet aan bod kwam de belangrijke wisselwerking tussen privé en werk.

Humberto Tan

Presentator/journalist Gast: 8-03-2020 Dank voor de warme ontvangst en het boeiende gesprek!

Marian Witte

burgemeester Geertruidenberg Gast: 9-02-2020 Geweldig wat hier door vrijwilligers wordt neergezet. Maatschappelijke thema’s uitgediept met een luchtige afwisseling (Mirjam) en groot jong talent (Xander). Dank voor de uitnodiging en veel succes voor de toekomst. Hartelijke groet en graag tot ziens.

Joris Thijssen

directeur Greenpeace Gast: 9-02-2020 Tof om hier te zijn: met humor en scherpte praten over de grote uitdagingen van deze tijd en de rol die Greenpeace en wij allen kunnen spelen hierin. Dank dus aan Spraakvermaak: leuke en leerzame talkshow op de zondagmiddag.

Antoine Bodar

priester Gast: 9-02-2020 Vrijmoedig, aangenaam, vrolijk, vol: Nu de zaal van ‘Spraakvermaak’, weldra weer de eredienst in de kerk.

Walter van de Calseyde

Oud-docent/schrijver Gast: 12-1-2020 Wat een feest om bij Spraakvermaak te mogen optreden. Geweldige organisatie en vooral een heel leuk, attent en warm publiek. Dank voor de uitnodiging!

Hans van der Vlist

Directeur FIOD Gast: 12-1-2020 Met veel plezier op zondag 12 januari 2020 deelgenomen aan het programma. Een mooi concept, luchtig en het gaat ergens over. Veel succes

Jeroen Smit

Journalist/schrijver Gast: 12-1-2020 Grote complimenten voor Dik van Beest en zijn team. In de journalistiek draait het om hoor en wederhoor. Schitterend, belangrijk dat je de hoofdrolspeler in mijn boek, Paul Polman, om een reactie hebt gevraagd. Zeer goed voorbereid en dat is het grootste compliment voor de gast. Dank.

Paul Depla

Burgemeester van Breda Gast: 8/12/2019 Voor de tweede keer. Was weer erg leuk. Erg veel waardering en respect, want wat is ’t mooi om als Terheijden zo’n instituut als Spraakvermaak te hebben. Betrokken, actueel, lokaal en landelijk. Ik kom graag weer terug. Als burgemeester of als gitarist van Pearl Jam.

Dirk Lips

Directeur Libéma Gast: 8/12/2019 Spraak is soms het begin van het vermaak. Spraak brengt mensen bij en tot elkaar, geeft inzicht, verdieping en bezinning. Daarom moet spraak-vermaak blijven. Als platform en stimulans voor mensen die open staan voor meningen van anderen, willen luisteren en daardoor zichzelf en de wereld om zich heen beter en gelukkiger willen maken. Geluk en succes

Andy Marcelissen

Tonprater, theatermaker Gast: 10/11/2019 Voor de tweede keer in ‘Spraakvermaak’. Wederom een feestje. Kijk al weer uit naar de derde keer.

Rini Wagtmans

Oud-wielrenner, honorair consul Kazachstan Gast: 10/11/2019 Dank je, en het beste voor de toekomst

Nout Wellink

Oud-directeur Nederlandsche Bank Gast: 10/11/2019 Een ontzettende leuke middag, met goedlachs publiek en leuke presentaties.

Gert de Kok

Burgemeester van Drimmelen Gast: 13/10/2019 De 75 ste keer Spraakvermaak was een groot feest. Interessante gasten, leuke gesprekken, veel muziek, volop humor, een volle tent en een gaaf feest na afloop. Ik heb er van genoten en kijk uit naar volgende edities van Spraakvermaak. Het gemeentebestuur van Drimmelen is trots op jullie.

Wim Daniëls

Taalvirtuoos/schrijver/columnist Gast: 13/10/2019 Voor de xxx? keer in Spraakvermaak. Het blijft een verbluffend programma!

Jan Rotmans

Hoogleraar transitiekunde Gast: 13/10/2019 Het was een groot genoegen om hier te zijn, wat een gezellige sfeer en warme ambiance. Ga zo door met dit prachtige programma.

Splinter Chabot

Oud-voorzitter JOVD/presentator Gast: 13/10/2019 Lieve mensen van Spraakvermaak, Wat een sfeer, wat een gezelligheid,wat een humor, Zelden me zó snel ergens thuis gevoeld! Dank daarvoor. Gefeliciteerd met jullie 75e aflevering. Hopelijk tot ziens

Lee Towers

Zanger Gast: 13/10/2019 Ach lieve mensen, via Mirjam kwam ik in contact met Spraakvermaak. Al 75 afleveringen! Natuurlijk heb ik mij laten informeren over wat dit inhield. Veel respectabele gasten waren al bij Dik langs geweest. Nou Dik paste ook in mijn straatje. Daarom nog vele mooie jaren na jullie jubileum toegewenst!!! Beste Dik en Mirjam, hartelijke groet, ‘You’ll never walk alone’

Matthijs van Nieuwkerk

Journalist/presentator Gast: 13/10/2019 Wat een feest! Gefeliciteerd!

Mart Visser

Mode-ontwerper Gast: 10/03/2019 Ik vond het leuk jullie mee te nemen in mijn wereld in het altijd gezellige Brabant.

Madeleine van Toorenburg

Tweede Kamerlid namens het CDA Gast: 10/03/2019 Gezellige belangstellende volle zaal. Hartelijk. Dank dat ik heb kunnen uitleggen waar het CDA voor staat: de goede dingen doen voor mensen dichtbij.

Astrid Kersseboom

Nieuwslezeres bij de NOS Gast: 10/02/2019 Wat een heerlijk volle, gezellige en aandachtige zaal met mensen! Geen wonder dat dit al zoveel jaar een succes is. Een programma dat met zorg wordt samengesteld door overduidelijk zeer enthousiaste en kundige mensen. Nog heel wat plezier en succes in de komende jaren.

Eric Smit

Hoofdredacteur en mede oprichter van ‘follow the money’ Gast: 10/02/2019 Het was een genoegen om bij Ons Thuis in Terheijden, gemeente Drimmelen ‘doorgezaagd’ te worden. Dit alles in het hartverwarmende Spraakvermaak. Ik kan het iedereen aanbevelen om zich hier te laten demonteren!

Theo Hiddema

Advocaat en Tweede Kamerlid voor FvD. Gast: 13/01/2019 Dank voor zoveel Spraakvermaak.

Resi Becker

Directeur Mail bij PostNL Gast: 13/01/2019 Een mooi gevarieerd programma. En dat in een gezellige sfeer! Kortom: je ervaart kwaliteit, betrokkenheid en spirit! Veel dank voor de leuke middag.

Alexander Rinnooy Kan

Lid van de Eerste Kamer voor D66 Gast: 9/12/2018 Voor het eerst en hopelijk niet voor het laatst in Terheijden! Wat een leuke ervaring, een goed gesprek met een heel erg aardig en belangstellend publiek.

Gianni Romme

Voormalig topschaatser Gast: 9/12/2018 Een leuke ervaring en een goede setting. De vragen en het podium gaven een goede inhoud aan het programma. Persoonlijk vond ik de vragen uitdagend en erg goed. Complimenten aan Dik. Graag tot een volgende keer.

Theo van Duren

Columnist Gast: 9/12/2018 Dank aan Spraakvermaak dat ik als chef Staatspersbureau de vrijstaat van Ravenstein onder de aandacht mocht brengen van het fantastische volk van Terheijden en omstreken.

Anne Wil Blankers

Grande Dame van het Nederlandse toneel Gast: 15/11/2018 Wat een leuk initiatief! Gezellig hier te zijn. Enthousiast publiek! Dank voor de uitnodiging.

Olof Suttorp

Voorzitter Raad van Bestuur Amphia Ziekenhuis Gast: 15/11/2018 Wat een genoegen om op een herfstachtige zondag gast te mogen zijn van “Spraakvermaak”! Wat een gezellige ambiance en plezierige, maar confronterende gastheren! Fijn om te kunnen vertellen over ons Amphia, de nieuwe behuizing en de zorgen te delen over de moeilijke arbeidsmarkt van de zorg. Dank voor de ontvangst!

Gert de Kok

Burgemeester van de gemeente Drimmelen Gast: 15/10/2018 Ik ben supertrots dat al jaren het team van Spraakvermaak erin slaagt zondagmiddagen te vullen met een programma van hoge kwaliteit.

Lilianne Ploumen

Tweede Kamerlid PvdA, was minister in kabinet Rutte II Gast: 15/10/2018 Wat een eer om hier in Terheijden te mogen zijn bij Spraakvermaak. De Brabantse hartelijkheid, gecombineerd met scherpe vragen maakten het ook nog een plezier om er te zijn.

Jac Klijs

Burgemeester gemeente Moerdijk Gast: 15/10/2018 Origineel programma!! Mevr. Ploumen met fantastisch initiatief. Ook de Quiz hilarisch. Kortom, complimenten en ga zo door!

Guido Weijers

Cabaretier Gast: 11/03/2018 Wat een heerlijke ontspannen middag die bijdraagt aan het geluk van heel veel mensen. Het was een groot genoegen en graag tot ziens!

Jan Slagter

Voorzitter omroep MAX Gast: 11/03/2018 Het was een eer en genoegen om voor de 2e keer in Spraakvermaak te mogen zijn. Dit is precies wat wij nodig hebben. Samen praten, zingen, lachen op een zondagmiddag in een café. Actuele onderwerpen met elkaar bespreken. Ga zo door. Omroep MAX sponsort weer voor € 1.000 Spraakvermaak.

Carla van Loon

Voormalig presentatrice Omroep Brabant Gast: 11/03/2018 Telkens weer knap om te zien hoe jullie dit organiseren. Genoten van de thema’s duurzaamheid en zorg. Alle goeds.

Marjan van Loon

President-directeur van Shell Nederland Gast: 18/02/2018 Fijn om voor zo’n groot en geïnteresseerd publiek te mogen spreken. Ik kom graag nog eens terug om de balans in energietransitie-voortgang in NL op te nemen. Dank voor uw hartelijke ontvangst.

Charles Groenhuijsen

Amerika-deskundige Gast: 18/02/2018 Wat een fantastische middag! Zeer van genoten. Dank voor de gastvrijheid.

Wim Daniëls

Neerlandicus, schrijver, taalvirtuoos Gast: 18/02/2018 Andermaal bij Spraakvermaak. Het blijft boeiend en vooral ook knap dat de zaal uitverkocht blijft en het niveau hoog blijft.

Wim Geerts

Secretaris-Generaal ministerie van Defensie Gast: 14/01/2018 “Complimenten voor jullie, wát een leuke en succesvolle formule! Vond het eervol om wat te mogen vertellen over Defensie, in het belang van onze vrijheid en veiligheid. Veel dank voor de uitnodiging en veel succes met de komende edities van Spraakvermaak!”

Cora van Nieuwenhuizen

Minister van Infrastuctuur & Verkeer Gast: 14/01/2018 “Te gast bij Spraakvermaak: Wat een gezellige ontvangst en top infotainment! Een warm bad!”

Wim van de Donk

Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Gast: 10/12/2017 “Goed om weer hier in Terheijden te zijn. Vermaard om zijn spraak en tegenspraak in een van de meest gezellige zalen van Brabant. Succes met de toekomstige edities!’”

Zuster Maria Magdalena

Priorin Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal Gast: 12/11/2017 “Spraakvermaak en samenspraak brengt verbinding en slaat de brug tussen mensen…….., dat het zo nog lang mogen zijn! Veel succes en dank voor de gastvrijheid!”

Andy Marcelissen

Theatermaker en meervoudig Brabants kampioen tonproaten Gast: 12/11/2017 “Leuk om een keer aanwezig te mogen zijn bij Spraakvermaak. Eindelijk wilden zij mij een keer betalen! (grapje). Kei bedankt!’.”

Bart Chabot

Dichter, schrijver en podiumdier Gast: 12 /11/2017 “Doktersadvies 1: 3 x daags innemen, doktersadvies 2: spoelt u maar’.”

Dries van Agt

Oud-minister-president Gast: 08/10/2016 “Spraakvermaak: wat een kostelijk en kostbaar programma! Ik ben blij er eens aan hebben mogen meedoen. “

Tineke Ceelen

Directeur van de Stichting Vluchteling Gast: 08/10/2016 “Dank u wel, dat ik hier mocht komen vertellen over de mensen voor wie ik sta, vluchtelingen. Het doet goed de warmte van uw publiek te voelen voor deze mensen die alles verloren. En dan ook samen met Dries van Agt, mijn vader zou trots zijn geweest. Dank!”

Jan Terlouw

Schrijver / oud-politicus Gast: 12/03/2017 “Een stimulerende bijeenkomst in Terheijden. Vlak voor de verkiezingen met een heerlijk publiek.”

Margot Ribberink

Meteorologe Gast: 12/03/2017 “Een volle zaal mensen die echt willen luisteren! Geweldig. En wat een programma met Irene Rompa en onze eigen “Al Gore” Jan Terlouw. Een heel inspirerende middag in Brabant. Fijn dat ik er bij mocht zijn..”
henny huisman

Henny Huisman

TV persoonlijkheid Gast: 12/02/2017 “Ik ben gewoon jaloers dat wij dit in Noord Holland niet hebben. Echt weer Brabant die de toon zet. Heel veel liefs.”
klaas dijkhoff

Klaas Dijkhoff

Staatssecretaris Gast: 12/02/2017 “Een goed inhoudelijk gesprek. Keileuke sfeer. Een volle bak. Leuke ambiance !! Tot de volgende keer. “
Stef Clement

Stef Clement

Wielrenner Gast: 08/01/2017 “Bij Ons Thuis, bij mij om de hoek bedankt voor een warm onthaal, een scherpe ontvangst de open armen, en open vragen respectvol en oprecht geïnteresseerd. Graag gedaan. En graag TOT ZIENS.”
Sybrand Buma

Sybrand Buma

Politicus Gast: 08/01/2017 “De tweede keer bij Spraakvermaak. Het was weer een eer te mogen komen. Hier in een volle enthousiaste zaal en met de professionele lading van Dik.”
Toon Gerbrands

Toon Gerbrands

Algemeen directeur van PSV Gast: 11/12/2016 “Onderscheidend, uniek en bijzonder. Een concept dat in de digitale wereld moet blijven bestaan. Presteren vraagt: visie, passie en actie. Dat heb ik hier ervaren.”
Michae lvan Praag

Michael van Praag

KNVB-voorzitter Gast: 11/12/2016 “Het was leuk om hier te zijn. Unieke gebeurtenis in Nederland.”
Willemijn van Hees

Willemijn van Hees

11/12/2016 Gast: 11/12/2016 “Wat een gezelligheid ! Een geweldig concept zo met humor muziek interviews een quiz en een columniste. Een eer om uitgenodigd te worden en om aan deel genomen te hebben. Jullie mogen hier echt trots op zijn.”
gast-adelheid-roosen

Adelheid Roosen

Actrice / theatermakergas Gast: 14/11/2016 “Dank aan Dik & Riebert van Spraakvermaak. Naar Spraak konsekwentie, Alzheimer & de Zorg, we gaan het doen.”
09/11/2014 Diederik Samsom

Diederik Samsom

PvdA-fractieleider Gast: 14/11/2016 “Spraakvermaak blijft een magische ervaring !! Dank voor het vermaak. Dank voor de inspiratie. Dank voor de energie. Ik kom graag snel weer.”
Foto: Tien Mureau

Gert de Kok

Burgemeester Gast: 09/10/2016 “Het goede van Spraakvermaak is dat ze zich voortdurend blijven vernieuwen. Dat is niet makkelijk maar wel noodzakelijk. Spraakvermaak blijft een pareltje van de gemeente Drimmelen.”
Marga van Praag

Marga van Praag

Oud-Journaaljournalist Gast: 09/10/2016 “Fantastische, enthousiaste zaal. (die niets wil weten van onderbuikgevoelens tijdens het interview met Mohammed Bouyaouzan). En interviewers die me toch de ruimte gaven mijn verhaal te vertellen. Warm en gezellig bovendien waren er bitterballen!!! Mijn dag kan niet meer stuk. “
Inez Weski

I.N. Weski

Strafrechtadvocaat Gast: 09/10/2016 “Het was een genoegen. In het openbaar van gedachte wisselen maakt de mens sterker!”
Hille van der Kaa komt naar Spraakvemaak

Hille van der Kaa

BN DeStem-hoofdredacteur Gast: 09/10/2016 “De aanblik van een zaal met zoveel handen omhoog na de vraag wie er een abonnement heeft op BN De Stem …………….fantastisch. Wat een heerlijke middag. Ga zo door.”
Foto Robert van den Berge / Het Fotoburo

Annemarie Jorritsma

Oud-minister, oud burgemeester, fractievoorzitter VVD Eerste Kamer Gast: 13/03/2016 “Wat een spektakel op zondagmiddag in Terheijden. Ik heb in al de jaren nog nooit zo’n leuke afwisselende middag mee gemaakt. Succes voor de toekomst.”

Ans Markus

Kunstenares Gast: 13/03/2016 “Brabantse gastvrijheid en oprechte interesse! Dank voor de aandacht en wellicht over een paar jaar nog eens…! Dank voor de uitnodiging.”
13/03/2016 Bart Nieuwenhuizen

Bart Nieuwenhuizen

Hoofdofficier van justitie Gast: 13/03/2016 “Wat een verrassing. Een volle zaal met aandachtige betrokken mensen. Een vlekkeloze organisatie. Hartstikke leuk. Ik heb genoten.”

Ab Osterhaus

Viroloog Gast: 14/02/2016 “Wat een fantastische belevenis om hier in Terheijden, zo’n gevarieerd programma mee te maken, en ook nog actief aan te kunnen meedoen, ode ! Ga er mee door, probeer ook de jeugdige generatie erbij te betrekken.”
14/02/2016 Steffie van den Oord

Steffie van den Oord

Schrijfster Gast: 14/02/2016 “Geweldige show! Crimineel goed. Wat een bijzondere sfeer dankjewel.”
14/02/2016 Elly de Bont

Elly de Bont

Regisseur KRO-NRCV Gast: 14/02/2016 “Wat een leuk en warm initiatief! Zeer afwisselend programma, professioneel voorbereid en uitgevoerd.”

Bram Peper

Oud-burgemeester van Rotterdam, oud-minister van Binnenlandse Zaken Gast: 10/01/2016 “Spraakvermaak is een heel fraai onderhoudende talkshow, formidabel goed en compleet geleid en georganiseerd.”

Marike Stellinga

Econome, adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad Gast: 10/01/2016 “Dank voor de gastvrijheid!”
10/01/2016 Dieuwke Stellinga

Dieuwke Simonis-Stellinga

Eigenaresse van restaurant Onze Kerk, Hooge Zwaluwe Gast: 10/01/2016 “Spannend maar superleuk om op “de bank” te zitten met Mark en Dik. Voor het eerst bij Spraakvermaak, maar het is heel leuk, afwisselend, grappig en interessant!”

Paul Depla

Burgemeester van Breda Gast: 13/12/2015 “Bij Spraakvermaak mijn debuut mogen maken. Wat een sfeer, wat leuk. Iets om te koesteren! Dank voor de ruimte die ik kreeg. Tot de volgende keer.”

Chris van Nijnatten

Hoofd-voorlichting KNVB Gast: 13/12/2015 “Op een podium, in het licht, in Terheijden, en dan praten over voetbal. Ik doe niks liever!! Mooie ambiance, goede opzet. Veel succes.”
08/11/2015 Attje Kuiken

Attje Kuiken

Vicevoorzitter Tweede Kamerfractie Partij van de Arbeid Gast: 08/11/2015 “Hartelijk dank dat ik gast mocht zijn met toch een moeilijk maar heel actueel onderwerp: Vluchtelingen. Volle zaal, mijn complimenten.”

André Bolhuis

Voorzitter NOC*NSF Gast: 08/11/2015 “Wat een mooie middag, grote aanwezigheid van het publiek bewijst het nut van Spraakvermaak.”
11/10/2015 Bettine Vriesekoop

Bettine Vriesekoop

Oud-tafeltenniskampioene, sinologe, schrijfster, journaliste Gast: 11/10/2015 “Hoe Brabant zich verhoudt tot China? Ik hoop dat ik de link heb kunnen leggen en ook mijn fascinatie voor dit grote land heb kunnen overbrengen. Leuk om kennis te maken met de regionale sfeer van Terheijden en omstreken. Zo belangrijk om te verbinden in deze tijd van globalisering.”

Marianne Thieme

Voorzitter Tweede Kamerfractie Partij Voor De Dieren Gast: 08/03/2015 “Op deze prachtige, zonnige dag is het heel bijzonder om de zaal stampvol met mensen te zien. (…) Jullie hebben er een fan bij !!”

René Bastiaanse

Historicus, directeur van het Brabants Historisch Informatiecentrum, schrijver Gast: 08/03/2015 “Wat een feest. Oh wat mogen jullie trots zijn op Spraakvermaak. (…) Uniek in Brabant, gezellig informeel en met inhoud. Mijn respect.”
08/03/2015 - Carla van Loon

Carla van Loon

Psychotherapeut, programmamaker Gast: 08/03/2015 “De verbondenheid tussen iedere aanwezige is prachtig om te ervaren. Samen lachen, geboeid zijn en tot slot samen zingen. Merci. Geniet ervan.”

Herman Pleij

Emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, schrijver Gast: 08/03/2015 “Zinderende indrukwekkende bijeenkomst, zeer genoten! Terheijden leeft in Ons Thuis. Spraakvermaak: een fantastisch identiteit en saamhorigheidsmiddel.”

Alexander Pechtold

Voorzitter Tweede Kamerfractie D66, Partijleider Gast: 08/02/2015 “De derde keer, en weer was het leuk maar ook vol inhoud én humor! Tot de volgende keer (in welke hoedanigheid dan ook…)!”
11/01/2015 Leo Stevens

Professor Leo Stevens

Emeritus-hoogleraar fiscale economie Gast: 11/01/2015 “Het was een genoegen om deel te kunnen uitmaken van een verrassend gevarieerd programma. Zeker voor wetenschappers is het nuttig ook in een dergelijk programma hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen en de boodschap tot onderwerp van debat te maken. Ik heb dit alles ervaren als een belevenis.”
11/01/2015 Prem Radhakishun

Prem Radhakishun

Radio- en televisiemaker Gast: 11/01/2015 “Geweldig publiek, geweldige sfeer, mooie entourage, goede zaal, prachtige muziek, topgasten, nu nog een goede interviewer/presentator en Spraakvermaak wordt echt goed. Leve de vrijheid van meningsuiting.”
14/12/2014 Harry Bakker

Harry Bakker

Wethouder Gemeente Drimmelen Gast: 14/12/2014 “Tussen de quiz en de ratten een pittig interview over de start van het wethouderschap. Kritische terugblik en de politieke “tegenstand” werden besproken, maar ik kijk enthousiast en positief vooruit en ga mijn best doen!”
14/12/2014 Jan Liesen

Jan Liesen

Bisschop van Breda Gast: 14/12/2014 “Spraakvermaak is een geweldige formule: gezellig, onderhoudend, soms diepzinnig. Ik hoop dat dit team het nog lang mag volhouden.”
Diederik Samsom

Diederik Samsom

Voorzitter Tweede Kamerfractie PvdA, Partijleider Gast: 09/11/2014 “Wat een prachtig volle zaal. De sfeer ontspannen genoeg voor een gezellig gesprek maar ook serieus genoeg voor kritische ondervraging. Kortom: een politiek café pur sang.”

Hans van Zetten

NOS Sportcommentator Gast: 09/11/2014 “Spontaan en betrokken publiek plus uitdagende vragen leidt tot een fris en fruitig gesprek.”
12/10/2014 - Nadine Broersen

Nadine Broersen

Meerkampster, atlete Gast: 12/10/2014 “Wat ben ik blij dat ik gekomen ben! Het was hartstikke leuk hierbij aanwezig te zijn met erg leuke en goede presentatoren.”

Wim Daniëls

Schrijver, taaladviseur Gast: 12/10/2014 “Voor de 3e keer in Spraakvermaak (met hoofdletter). Ik mag nu alleen terug komen als ik spraakvermaak (met kleine letter) in Van Dale opgenomen krijg. Dus of ik hier ‘tot ziens’ kan schrijven weet ik niet.”

Tim Overdiek

Journalist, schrijver Gast: 12/10/2014 “Spraakvermaak hoort in de Van Dale thuis, maar dat gaat medegast Win Daniels regelen. Ik heb me vermaakt. Een GOEIE middag. Dank, veel dank.”

Frans Timmermans

Minister van Buitenlandse Zaken Gast: 09/03/2014 “Wat een heerlijk en gezellig gesprek op een mooie zondagmiddag! Veel dank voor de gastvrijheid.”

Sybrand Buma

Fractievoorzitter CDA Tweede Kamer Gast: 09/02/2014 “Ontzettend leuk en een grote eer om met Dik aan tafel te mogen zitten. Wat een leuke en geanimeerde middag!”

Jan Slagter

Directeur Omroep Max Gast: 12/01/2014 “Indrukwekkend! Dit noem ik verbinden. Wij van ‘boven de rivieren’ kunnen hier heel veel van leren.”

Cécile Koekkoek

Hoofdredacteur VARA-gids Gast: 12/01/2014 “Dank voor de eer en de gastvrijheid! Mooi om hier zo dicht bij mijn geboortestad te gast te mogen zijn. En wat een opkomst. Een enorme prestatie.”
Jan Janssen

Jan Janssen

Oud beroepswielrenner, Tour de France winnaar, fietsenproducent Gast: 08/12/2013 “Dit was een aangenaam programma. Beter als DWDD!!!”
Johan van Gurp

Johan van Gurp

Fotograaf Gast: 08/12/2013 “Geweldige ervaring om samen met mijn jeugdheld Jan Janssen aan tafel te zitten. Met veel plezier een selectie gemaakt uit mijn jaren 70 foto’s (1973), en uit de carrière van Jan Janssen.”
Gerben van der Harst

Gerben van der Harst

Directievoorzitter Rabobank Amerstreek Gast: 10/11/2013 “Als lokaal betrokken Rabobank directeur was het me een voorrecht om op te mogen treden in een lokaal betrokken Spraakvermaak.”

Karla Peijs

Oud Commissaris van de Koningin in Zeeland, oud minister Gast: 10/11/2013 “Wat een leuke middag!! Kennelijk vinden de mensen dat ook. Knap om dat zo op te bouwen. Vond het erg leuk om hier te zijn en ik wens jullie nog vele goede seizoenen.”

Wim Daniëls

Schrijver, taaladviseur Gast: 13/10/2013 “Als niet “gedroomde gast” had ik toch een fijne middag bij Spraakvermaak (straks nieuw in Van Dale).”
(“verving” de grieperige Jan Slagter)

Emile Roemer

Partijleider/fractievoorzitter Tweede Kamer SP Gast: 10/03/2013 “Dank voor de gastvrijheid! Het was een geweldige ‘Spraakvermaak’. En veiligheidshalve zal ik een volgende keer ‘gewoon Brabants’ praten.”

Wim Daniëls

Schrijver, taaladviseur Gast: 03/02/2013 “Een mooi programma, prachtige sfeer, moet je vaker doen!!”

Corry Konings

Zangeres Gast: 03/02/2013 “Het was een kei gezellig leuk interview. En toffe mensen in Terheijden. Live lied was heel komisch. Veel succes en: MOOI WAS DIE TIJD.”

Cyrille Fijnaut

Emeritus-hoogleraar criminologie Gast: 13/01/2013 “Ik heb meteen ja gezegd op de uitnodiging. En nu het alweer voorbij is weet ik ook waarom: zéér geslaagde formule die met veel verve wordt toegepast.”

Henk Krol

Tweede Kamerlid 50Plus Gast: 09/12/2012 “Wat een geweldig initiatief en wat een fantastische aanpak. Het was erg leuk jullie gast te mogen zijn. Kritische en toch respectvolle vragen. Ga zo door.”

Jan Pronk

Oud-minister Gast: 09/12/2012 “Mijn felicitaties: dat u zoveel mensen bijeen krijgt op de zondagmiddag!! Bewondering voor het gevarieerde spraakmakende programma.”

Tim Gilissen

Profvoetballer (NAC), Maatschappelijk Speler van het jaar Gast: 11/11/2012 “Spraakvermaak; leuke opzet en goede organisatie! Complimenten voor presentator en publiek! Ik vond het leuk om te gast te zijn. Succes in de toekomst!”

Paul Rüpp

voorzitter College van Bestuur van Avans Hogeschool Gast: 11/11/2012 “Geweldig dat in deze tijden van individualisering er zo’n gemeenschapsgevoel huist in Terheijden. Terecht “Ons Thuis”; zo zien we het graag. Kritisch maar met een lach. Echt op zijn Brabants dus.”

Hella van der Wijst

Journaliste, tv-maakster Gast: 14/10/2012 “Eerlijk waar, als ik klaar ben in Hilversum zou ik met heel veel plezier een Spraakvermaak opzetten en willen presenteren in mijn eigen omgeving zoals jullie dat doen. Hulde dus en maak nog maar veel mooie Spraakvermaken.”

Mart Smeets

Journalist, schrijver Gast: 14/10/2012 “Dank voor de uitnodiging! Het waren er immers door de tijd heen vele! Het kwam er toch van. Ik heb genoten.”

Cisca Dresselhuys

Journaliste, columniste Gast: 08/04/2012 “Waar kom je op een zondagmiddag nog zulke enthousiaste mensen tegen? In Terheijden dus!!”

Ruth Peetoom

Voorzitter CDA Gast: 11/03/2012 “Niets is leuker dan een stevig gesprek op de geboortegrond!!”

Guido van Woerkom

Hoofddirecteur ANWB Gast: 11/03/2012 “De eerste lente zondag in 2012. Te gast in Terheijden. Prachtig om te zien hoe een lokaal initiatief een brede belangstelling heeft gekregen. Ga zo door.”

Jan Tromp

Journalist Gast: 12/02/2012 “Het Binnenhof, Soestdijk, New York, waar was ik nog niet? TERHEIJDEN!!! Dank voor de uitnodiging.”

Jeroen de Lange

Tweede kamerlid PvdA Gast: 12/02/2012 “Ontzettend leuk om hier gast te zijn. Fantastisch dat jullie de zaal zo vol krijgen. Ik kom graag terug.”

Franska Stuy

Hoofdredacteur Libelle Gast: 08/01/2012 “Dat er zoiets leuks is als Spraakvermaak! En zo dicht bij huis. Knap. Zit goed in elkaar. Welgemeende complimenten en heel veel succes in 2012.”

Peter van der Velden

Burgemeester van Breda Gast: 11/12/2011 “Een eer om voor zo’n professioneel programma op te mogen treden. Ook het interview mocht er weer zijn. Zo moet je wel scherp blijven als burgemeester.”

Aad Ouborg

Ondernemer Gast: 11/12/2011 “Creativiteit, vernieuwend en onderscheidend zijn, daar houdt men van (ik ook). Daar zijn jullie goed in, dus dat blijft succes. In ieder huis hoort “Spraakvermaak” thuis!”

Frits Barend

Journalist Gast: 13/11/2011 “Getroffen door de professionaliteit van gastvrouw en gastheer, door de warmte van de toehoorders, wil ik jullie complimenteren met deze prachtige Spraakvermaak.”

Heleen Griffioen

Voorzitter Raad van Bestuur Sovak Gast: 13/11/2011 “Spraakvermaak is een prachtige bijeenkomst, waarin serieuze onderwerpen naast vermaak goed in balans geproduceerd worden.”

Ronald Plasterk

Tweede Kamerlid Gast: 09/10/2011 “Dit is veel meer dan een mooie manier om een zondagmiddag te besteden, het is een blik op de wereld waarin we leven, en een manier om de eigen opinie te scherpen aan die van anderen.”
Alexander Pechtold

Alexander Pechtold

Partijleider D66 Gast: 10/04/2011 “Alweer de moeite waard om naar Spraakvermaak te komen! Van harte met dit zilveren jubileum. Tot de volgende keer!”
Gert de Kok

Gert de Kok

Burgemeester Gast: 10/04/2011 “Gefeliciteerd met het jubileum. Spraakvermaak is een pareltje in de gemeente Drimmelen.”
Ella Vogelaar

Ella Vogelaar

Oud-minister Gast: 13/03/2011 “Met veel plezier naar Terheijden gekomen. Fantastisch wat jullie doen. Een echt burgerinitiatief.”
John Lanting

John Lanting

Theatermaker Gast: 13/03/2011 “Het publiek speelde goed mee. Het is een toneel uitdrukking: een publiek wat zeer talentvol was. Ik hoop, nee ik verwacht, dat dit programma tot in lengte van jaren mag floreren.”

Gerdi Verbeet

Voorzitter Tweede Kamer Gast: 13/02/2011 “Mooi initiatief om burgers zo regelmatig te betrekken bij de politiek. Prachtig programma, dat je alle burgers gunt.”

Kees Slager

Schrijver/journalist/politicus Gast: 09/01/2011 “Wat een jaloersmakende sfeer en niet te vergeten wat een jaloersmakende volle zaal weten jullie met Spraakvermaak te realiseren.”

Joris Rasenberg

Zanger/liedjesschrijver Gast: 09/01/2011 “Fascinerende onderwerpen en mensen die aandachtig luisteren. Een warm gevoel op een koude dag in januari.”
Alex brenninkmeijer

Alex Brenninkmeijer

Nationale Ombudsman Gast: 12/12/2010 “Een onvergetelijke middag met humor en muziek en mooie discussies. Voor mij een nieuwe en geweldige ervaring! Een lange toekomst toegewenst.”

Cees Langeveld

Directeur van het Chassé Theater Gast: 14/11/2010 “Wat ben ik onder de indruk! Het enthousiasme, de creativiteit, de toewijding en het professionalisme zijn geweldig. Dank dat ik mocht komen.”
Gerard van den Berg

Gerard van den Berg

Meubelontwerper Gast: 10/10/2010 “Geweldig leuk om mee te doen aan Spraakvermaak.”

Jan Segeren

Eigenaar van Jola-, Van Dal- en Sengers-kledingwinkels Gast: 10/10/2010 “Samen met José en Dik een prettig gesprek en een zeer positief gevoel over Spraakvermaak. Bedankt voor het geven van de gelegenheid, en ik kom zeker terug als toeschouwer.”

Peter van der Velden

Burgemeester van Breda Gast: 11/04/2010 “Het geheel loopt als een “trein”. Ik heb zeer genoten. Een visitekaartje voor Drimmelen.”

Paul de Krom

Tweede Kamerlid Gast: 11/04/2010 “Politiek met een flinke dosis humor en respect voor elkaar, zo moet het! Veel dank voor de uitnodiging. Ik hoop gauw weer eens terug te komen.”
Jan Boelhouwer

Jan Boelhouwer

Tweede Kamerlid Gast: 11/04/2010 “Je wordt uitgenodigd om zomaar op een zondagmiddag naar Terheijden te komen, waar je wordt ontvangen door een fantastisch ingewerkt team en een uitpuilende zaal. Veel dank voor een geslaagde middag.”
Jannah Loontjens

Jannah Loontjens

Schrijfster Gast: 14/03/2010 “Dank jullie voor deze kennismaking met de authentieke Brabantse Gezelligheid!”

Prof. Dr. Arnold Heertje

Econoom, Emeritus-hoogleraar, schrijver en publicist Gast: 07/02/2010 “Het leek mij een geslaagde bijeenkomst.”

Onno Hoes

Gedeputeerde Ecologie van de Provincie Noord Brabant Gast: 10/01/2010 “Wat een enthousiasme hier, geweldig. De vragen waren scherp en een beetje vilein af en toe, maar met een heel positieve ondertoon. Zo ken ik Drimmelen ook, als een actieve en positieve gemeente.”

Maarten Ducrot

Oud-wielrenner, commentator NOS Studio Sport, organisatieadviseur Gast: 13/12/2009 “Denk je dat je in een radioprogramma komt met een mannetje of tien publiek, is het een echte liveshow. Echt enorm leuk om te doen en dus graag gedaan.”

Herman Kruis

Bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam, directeur van het Johan Cruijff College te Roosendaal Gast: 13/12/2009 “Het was spraakvermakelijk.”

René Bastiaanse

Directeur Brabants Historisch Informatie Centrum, presentator De Wandeling Gast: 08/11/2009 “Een fantastisch programma met een geheel eigen karakter en een heerlijke sfeer”

Jan Marijnissen

Tweede Kamerlid Gast: 11/10/2009 “Proficiat met jullie Spraakvermaak. Velen zijn in Oss komen kijken. Alleen Terheijden bestaat (nog) en steekt het origineel naar de kroon.”

Marlice Dreessen

Directeur VVV Breda Gast: 08/03/2009 “Wat een leuke formule; de afwisseling, de actualiteit, etc. Ga zo door, ik kom volgende keer als toehoorder.”

Hans Dulfer

Saxofonist Gast: 08/02/2009 “Het was weer luid duidelijk en vrolijk.”

Alexander Pechtold

Partijleider D66 Gast: 08/02/2009 “Het was absoluut Spraakvermakend. Ik kom graag nog een keer terug.”

Theo Mommers

NAC Gast: 11/01/2009 “Ik ben er trots op dat ik te gast ben geweest. Jammer van het spraakwater, had liever een biertje gehad, ha ha.”

Harry van Bommel

Tweede Kamerlid Gast: 14/12/2008 “Een aanrader, ook voor mijn collega’s in de Tweede Kamer. Tot een volgende keer.”

Hans van den Hende

Bisschop van Breda Gast: 09/11/2008 “Dank voor de uitnodiging! In gesprek zijn met elkaar over dingen die ons leven en persoon raken is altijd de moeite waard.”

Rini Wagtmans

Oud-wielrenner Gast: 09/11/2008 “Dank je wel het was geweldig leuk. Den Pel (Kees Pellenaars) is hier geboren, dus de wielersport ook.”

Jan Elzinga

Oud-burgemeester van Gemeente Drimmelen, burgemeester Reeuwijk Gast: 12/10/2008 “’t Is toch wel aardig en de spanning van het debat / interview vond ik alleraardigst. Bovendien voelde het wel goed gezegd te hebben wat gezegd is. Mooi initiatief. “

Hans van Brummen

Oud-burgemeester Terheijden, wethouder Oosterhout Gast: 10/02/2008 “Het was weer eens geweldig om in Terheijden te zijn, de warme gevoelens van weleer kwamen boven.”

Johan van Uffelen

Hoofdredacteur BN/De Stem Gast: 13/01/2008 “Het is volle bak en de sfeer is goed. Dus dat moet lukken.”

Jacques Hanegraaf

Oud-wielrenner, ploegleider Gast: 09/12/2007 “Fantastisch initiatief en prachtige manier om de gemeenschap met al haar facetten een spiegel voor te houden of op de hak te nemen! Bovendien gewoon echt gezellig.”

Frans Derks

Oud-scheidsrechter, voorzitter Coöperatie Eerste Divisie Gast: 11/11/2007 “Met omzien naar het verleden, en opzien naar de toekomst wordt het geen afzien.”