persbericht, seizoen 9

Een Valentijnskaart van Spraakvermaak.

30-01-2016

We moesten wachten tot de 55e editie, maar 14 februari is het zover: voor de eerste keer een Spraakvermaak op Valentijnsdag. Volgens de website Start2Date worden er die dag in Nederland zo’n dertig miljoen Valentijnskaarten, e-mails en sms’jes verstuurd. Op de Valentijnskaart van Spraakvermaak staat voor zondagmiddag 14 februari een mooi en sfeervol programma met een grote diversiteit aan gasten. Het past wel om die middag een huwelijksquiz te spelen. Dat doen met Erik van Dijk en Karly Tánczos, twee trouwambtenaren van de gemeente Drimmelen.

Griepspuit.

Twijfelt u ook elk jaar of u die griepspuit nou wel of niet moet halen ? De belangrijkste deskundige van ons land op dit gebied komt precies uitleggen wat u wel en wat u niet moet doen : viroloog Ab Osterhaus. Hij is lid van een aantal nationale en internationale commissies die zich bezighouden met het voorkomen van infectieziekten bij mens en dier. Osterhaus speelde verder een belangrijke rol bij de identificatie van het SARS-virus, dat de longziekte SARS veroorzaakt.

Op 14 februari ontvangen we ook schrijfster Steffie van den Oord.  De titel van haar nieuwste boek heeft weinig met Valentijnsdag van doen: De vrouw met de bijl en negen andere moordenaressen. ’Ze smeerden rattengif op het brood van hun man of staken de meid neer, ze beraamden hun misdaad gedurende vele jaren of handelden in een opwelling….. ‘. Van haar vorige boek ‘Eeuwelingen, levensverhalen van honderdjarigen in Nederland’ verscheen onlangs de 14e druk.

KRO-NCRV

Fotogast Elly de Bont (geboren en getogen in Raamsdonk) werkt bij KRO-NCRV en is regisseur/verslaggever bij Spoorloos en bij De Reünie. In Spoorloos gaat Elly, samen met presentator Derk Bolt, op zoek naar bloedverwanten die elkaar uit het oog zijn verloren of elkaar zelfs nog nooit hebben ontmoet. Deze weken zijn op maandagavond weer een aantal nieuwe afleveringen te zien. Gastpresentator Lieke Flipsen uit Terheijden is stagiaire bij KRO-NCRV en werkt als productie- en redactiemedewerker met Elly de Bont samen in De Reünie. In dit programma komen oud klasgenoten elkaar voor het eerst sinds lange tijd weer tegen. Lieke liep al eens stage bij BN De Stem en wil dit jaar haar studie Journalistiek afronden. In de fotokeuze van Elly de Bont staat De Reünie centraal.

Lieke Flipsen (bron: eigen foto)

Lieke Flipsen (bron: eigen foto)

Vietnam.

Fleur Vlaskamp uit Wagenberg studeert aan de Hogere Hotelschool en heeft net een stage in Vietnam afgerond. Fleur heeft er een mooie gewoonte van gemaakt om elk seizoen een keer columniste te zijn bij Spraakvermaak.

Fleur Vlaskamp (bron: eigen foto)

Fleur Vlaskamp (bron: eigen foto)

Willem Dudok is te gast in de rubriek Talent & Co.  Hij is mede-eigenaar en -oprichter van Johnny Wonder, een bedrijf dat zich richt op reclamecampagnes voor bedrijven en overheden. Willem groeide op in Made en zijn sympathieke zachte g en loyale steun aan voetbalclub NAC getuigen daar nog van. Willem plant en organiseert campagnes voor organisaties zoals de NS, KNVB, VPRO, Consumentenbond en Amnesty International en heeft in het verleden ook campagnes gedaan voor verschillende politieke partijen. Angelina§chetsboek ging filmen bij de bouw van een nieuwe windmolen bij Hazeldonk. De muzikale onderdelen worden verzorgd door rockcoverband Up&Running met de Terheijdense zangeres Babs Rasenberg. Zondag 14 februari  spelen ze akoestische muziek, helemaal passend bij Valentijnsdag.

Up & Running met zangeres Babs Rasenberg (bron: eigen foto)

Up & Running met zangeres Babs Rasenberg (bron: eigen foto)

Seizoenkaarten.

De nieuwe seizoenkaarten zijn binnen en dat betekent dat Spraakvermaak in het volgende seizoen gewoon doorgaat. Thecla den Exter en Jopie van Oosterhout verkopen bij de ingang al de seizoenkaarten 2016/2017 (€ 15). Ook via deze website zijn seizoenkaarten te bestellen.

Zondag 14 februari, de eerste zondag na carnaval is er weer Spraakvermaak in café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Zaal open om 14.00 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café. Rond 17.00 uur sluiten we het programma af met het Spraakvermaakslotlied van Mix.

Ab Osterhaus Elly de Bont Erik van Dijk Fleur Vlaskamp Karly Tánczos Lieke Flipsen Mix Steffie van den Oord Up&Running Willem Dudok