persbericht, seizoen 8, spraakvermaak

Diederik Samsom bij Spraakvermaak

30-10-2014

TERHEIJDEN – PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Diederik Samsom is zondag 9 november een van de gasten van Spraakvermaak, de talkshow bij Ons Thuis in Terheijden. Andere prominente gast is turncommentator Hans van Zetten.

Diederik Samsom - foto: PvdA

Diederik Samsom – foto: PvdA

Na de succesvolle eerste aflevering van het achtste seizoen van Spraakvermaak, met onder anderen oud-wethouder Marijke Vos,  atletiekkampioene Nadine Broersen en journalist Tim Overdiek, belooft ook de tweede aflevering weer voor informatie en variatie te zorgen.

De PvdA van Diederik Samsom staat er in de recente peilingen van Maurice de Hond niet goed voor. De partij heeft nu 38 zetels in de Tweede Kamer maar zou daar, als er nu verkiezingen zouden zijn, nog maar 12 van overhouden. Ook coalitiepartij VVD verliest in de peiling, maar veel minder hard dan de sociaal-democraten. Hoe dat komt, en hoe de partij het tij wil gaan keren, komt uitgebreid aan bod.

Hans van Zetten is van gezicht bij niet zo veel bekend, maar zijn stem kent iedereen: ‘Hij staat, hij staat!’, riep de turncommentator over Epke Zonderland bij de Olympische Spelen in Londen. Met hem zal het gesprek gaan over het hedendaagse turnden en het talent in Nederland, maar ook over al weer wat jaren geleden, toen Van Zetten zelf als turntrainer actief was.

Hans van Zetten - foto: www.hansvanzetten.tv

Hans van Zetten – foto: www.hansvanzetten.tv

De gastcolumnist is een oude bekende, die inmiddels al veel fans het West-Brabantse heeft: Theo van Duren. Hij zal de zaal zeker weer laten lachen.

De fotogast is voor velen ook een zeer bekend gezicht. Oud-burgemeester van Terheijden Jan van Maasakkers komt naar Terheijden, ongetwijfeld om aan de hand van oude beelden herinneringen op te halen.

Natuurlijk is er ook weer de quiz, muziek en het slotlied van Mix.

Spraakvermaak begint om 15.00 uur, de zaal gaat om 14.00 uur open.

Diederik Samsom Hans van Zetten Jan van Maasakkers Theo van Duren