algemeen

Bijna 500 euro voor Spraakvermaak

09-05-2017

 

TERHIJDEN – Een penningmeester van een club is altijd blij als hij geld krijgt. Zo ook Dik van Beest, penningmeester van de stichting Spraakvermaak. Hij kon onlangs twee mooie bedragen bijschrijven op de rekening van zijn club, 413 euro van de Rabo Clubkas Campagne en 77 euro van Jumbo Terheijden.

Dik van Beest is in de gemeente Drimmelen vooral bekend als presentator van het zondagmiddagcafé Spraakvermaak bij Ons Thuis in Terheijden. Maar hij is ook penningmeester van de stichting en nam als zodanig de cheque van de Rabobank in ontvangst. Hierop stond precies 413,44 euro.

De leden van de Rabobank Amerstreek mochten begin april stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs in de regio. De bank verdeelde het budget aan de hand van het aantal stemmen.

Voor Spraakvermaak is het een welkome aanvulling op het de begroting. ,,Het stelt ons in staat mede hierdoor de entreeprijs laag te houden”, stelt Van Beest.

Ook de Jumbo supermarkt in Terheijden hield afgelopen maand een actie, waarbij mensen die daar hun boodschappen deden, aan konden geven naar welke club een bedrag zou gaan. Dat heeft voor Spraakvermaak 77 euro en 3 cent opgeleverd. Van Beest: ,,Hoewel kleiner is dit ook een mooi bedrag. Alle beetjes helpen. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik alle mensen die bij beide acties op ons gestemd hebben, heel hartelijk te bedanken.”

Spraakvermaak begint in oktober aan het elfde seizoen. Seizoenkaarten daarvoor zijn nog steeds te koop. Klik hiervoor op de button rechts op deze site.