persbericht, seizoen 8, spraakvermaak

Bekende gezichten bij Spraakvermaak

01-10-2014

Zondagmiddag 12 oktober gaan de deuren van zondagmiddagcafé Spraakvermaak weer open. De opzet van het programma is vrijwel hetzelfde gebleven en in de Franse zaal van café Ons Thuis is de inrichting en sfeer als vanouds. We hopen weer veel bekende gezichten te zien. Burgemeester Gert de Kok is een van die bekende gezichten en opent traditiegetrouw het nieuwe seizoen.

Staartvermaak
Is er dan niets veranderd? Toch wel. Nieuw zijn de camera’s en het grote scherm, waardoor het programma achterin het café beter te volgen is. Verder is een oud item in een nieuw jasje gestoken: Straatvermaak heet nu Staartvermaak en dieren –de naam zegt het al- zijn hierbij nadrukkelijk in beeld. De koeien van Niels Mureau uit Wagenberg staan centraal in de eerste aflevering. Op zijn website schrijft Niels: ’Op hoeve ’t Boschend worden 65 Blonde d’Aquitaines gehouden op een manier die zo dicht mogelijk bij de natuur staat. De kudde begraast de weilanden rondom de boerderij en de natuurlijke graslanden in de Binnenpolder van Terheijden.’ Angelina Schets en Anton Fens maakten een beeldverslag.

Staartvermaak

Angelina Schets en Drimmel, de mascotte van de gemeente Drimmelen, samen in de rubriek Staartvermaak

Fotogast
Meer bekende gezichten? Wat te denken van Riebert Verheugen en Joost Pieterman, twee gezichten van Omroep Drimmelen? Zij spelen de presentatorenquiz. Isabelle Prohn is adviseur Coöperatie en MVO van Rabobank Amerstreek en op 12 oktober zit ze als gastpresentator aan tafel naast een zeer bekend gezicht: dat van vaste presentator Dik van Beest. Marijke Vos kennen we ook. Ze was ruim 20 jaar actief in de gemeentepolitiek, eerst als raadslid (D66) en de laatste 10 jaar als wethouder (VP/D66). Als fotogast kijkt Marijke o.a. terug op haar politieke loopbaan. Zanger Dick Bodens uit Terheijden zorgt voor muzikale afwisseling en Eveline gaat een duet met hem zingen.

Marijke Vos

Marijke Vos, fotogast op 12 oktober (eigen foto)

‘Gast aan tafel’
Wim Daniëls, neerlandicus, schrijver, dichter en cabaretier, waar kennen we die ook weer van? Zeker van Spraakvermaak, want Wim heeft er een goede gewoonte van gemaakt om elk seizoen een keer langs te komen. Op 12 oktober is Wim zowel columnist als ‘gast aan tafel’. Wim schuift  ook regelmatig aan bij  Pauw en Knevel en van den Brink en bij diverse radioprogramma’s. Ook de Vlaamse VRT heeft de taal- en spreekvaardigheid van Wim ontdekt. Nog een bekende gewoonte: Wim zal na afloop zijn boeken signeren en verkopen, waaronder zijn nieuwste boek ‘De taal achterna’.

Wim Daniëls

Wim Daniëls leest een column voor uit zijn bundel ‘Gnoeg is Gnoeg’ (foto: Tien Mureau)

Bekende stem
We ontvangen ook NOS-medewerker Tim Overdiek. Tim was jarenlang presentator op Radio 1 en heeft daardoor een zeer bekende stem. Eerder was hij adjunct-hoofdredacteur van het NOS Journaal en correspondent in Londen en Washington. De toestand in de wereld komt dus zeker ter sprake, maar ook het indrukwekkend boek ‘Tranen van liefde’ dat hij schreef over het verlies van z’n vrouw.

Tim Overdiek

Tim Overdiek (foto: VARA)

Meerkamp
Nadine Broersen uit Dongen is een zeer getalenteerde atlete. Haar specialiteit is de meerkamp en 2014 is tot op heden een topjaar voor Nadine. In maart werd ze in Polen wereldkampioene indoor op de vijfkamp, enkele maanden later won ze in Zürich een zilveren medaille op de Europese kampioenschappen zevenkamp. Ze geldt als een absolute medaillekandidaat voor Rio 2016. Daarnaast boekt ze ook op de individuele nummers succes, met name bij het hoogspringen. Op dit onderdeel veroverde Nadine nationale titels en is ze sinds 2013 houdster van het Nederlands record.

Nadine Broersen, topatlete met medaillekansen in Rio 2016

Nadine Broersen, topatlete met medaillekansen in Rio 2016 – bron: nadinebroersen.nl

Mix
Ook in het nieuwe seizoen zingen Theo den Exter, Alex Broekaart, Jeanette van der Aa en Cor Vissers (samen bekend als Mix) het Spraakvermaakslotlied. Zondag 12 oktober, start 8e seizoen Spraakvermaak, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Zaal open om 14.00 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café. Om 15.00 uur opent burgemeester Gert de Kok, waarna Dik van Beest de eerste gast op het podium uitnodigt.

Dick Bodens Eveline Isabelle Prohn Joost Pieterman Marijke Vos Mix Nadine Broersen Riebert Verheugen staartvermaak Tim Overdiek Wim Daniëls