algemeen

14 maart: Spraakvermaak sluit bijzonder seizoen af met Twan Huys, Marion Koopmans en Christel de Laat.

23-02-2021

Zondag 14 maart sluit Spraakvermaak het 14e seizoen in stijl af met o.a. Twan Huys, Marion Koopmans en Christel de Laat. Zonder verder het C-woord te gebruiken, was dit in meerdere opzichten een bijzonder seizoen. We maakten enkel digitale afleveringen en die werden (letterlijk en figuurlijk) goed ontvangen, met in elke editie veel kijkers. Toch is en blijft onze grootste wens om in De Gouden Leeuw weer een programma te presenteren in een zaal vol met mensen.

Twan Huys.

Nieuwsuur, NOVA, Buitenhof en College Tour zijn programma’s waar het gezicht van Twan Huys bij hoort. In M was hij vaste duider van de Amerikaanse politiek en bracht verslag uit van de presidentsverkiezingen. Raken we bij Twan een gevoelige snaar als presentator Dik van Beest zijn uitstapje naar RTL Late Night ter sprake brengt? Na zijn RTL-avontuur ging Twan wandelen en schreef het boek Wandellust. ‘Samen lopen verhoogt de kwaliteit van de conversatie’, schreef hij in het voorwoord. Binnenkort start Twan bij KRO-NCRV met een nieuw seizoen van College Tour.

Marion Koopmans.Net zoals veel van haar collega’s werd viroloog Marion Koopmans het afgelopen jaar een BN’er. De hoogleraar virologie aan het Erasmus MC in Rotterdam schuift regelmatig aan bij Op1. Haar onderzoek richt zich op de overdracht van virussen van dieren op mensen en op grootschalige verspreiding tussen mensen. Een paar weken geleden keerde ze terug van een onderzoeksmissie in Wuhan, China. Marion Koopmans is een veelgevraagd spreker op internationale fora en ze gaat het contact met een breder publiek niet uit de weg. Een bezoek aan Spraakvermaak past dus naadloos.

Christel de Laat en Marco van den Bosch.

Comédienne Christel de Laat (foto Tien Mureau) verzorgt de column. We kennen haar ook als Betty van den Oetelaar. In die rol presenteert ze voor Omroep Brabant o.a. De Brabant Quiz en elk voorjaar ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’. En zodra dat weer mogelijk is, gaat ze verder met haar succesvolle theaterprogramma ‘Zijn daar nog vragen over?’ Marco van den Bosch is commercieel directeur van PAL-V, het bedrijf in Raamsdonksveer dat ‘de vliegende auto’ heeft ontwikkeld. Europese goedkeuring om de openbare weg op te gaan is er al. Maar voordat hij ook de lucht in mag, is nog groen licht nodig van de Europese toezichthouder voor de luchtvaart. PAL-V verwacht in 2023 de eerste vliegende auto’s aan klanten te kunnen leveren.

Tonny Bijl en Ton Stevens.

Muzikaal tappen we deze keer uit een heel ander vaatje: saxofonist Tonny Bijl en pianist Ton Stevens spelen muziek van de Argentijnse tangomuzikant, bandoneonist en componist Astor Piazzolla. Tonny is saxofonist bij Fanfare ‘Bereden Wapens’ in Vught. Daarnaast speelt hij bij blaaskapel ’t Harmonieke en bij Egerländer Sextet ‘Die Mayrischen Musikanten’ (beiden uit Made). Ton Stevens studeerde piano en orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Tijdens de eerste lock-down maakten ze in restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe een wekelijkse concertserie ‘Muziek verbindt’.

Nog meer namen.

Lieke Schuitmaker (foto gemeente Drimmelen) is voor de VVD wethouder Economische Zaken. Op 14 maart zit ze als gastpresentator naast Dik van Beest. Mirjam Schrauwen, Wim Smetsers en Petra Kimmel waren weer even terug bij ons voormalige thuis in Terheijden. Ze gingen kijken (en bieden en kopen?) bij een veiling in Ons Thuis. Rob Saris en Justin Bouwman spelen in de Supermarkt-quiz om de Spraakvermaak-bokaal en Mix sluit dit bijzondere seizoen af met met Spraakvermaak-slotlied.

Spraakvermaak bij u thuis

Seizoenkaarthouders krijgen automatisch op woensdag 10 maart een link en uniek wachtwoord per e-mail toegestuurd met uitleg over de te volgen stappen.

Niet-seizoenkaarthouders kunnen op de startpagina van www.spraakvermaak.nl onder een aparte knop ook een code aanschaffen (€2,50 per aflevering, te betalen via iDeal) en krijgen daarna automatisch een link en uniek wachtwoord per e-mail toegestuurd. Op zondag 14 maart kunt u vanaf 14.00 uur inloggen voor de 86e editie, het programma start zoals altijd om 14.30 uur.